Proč? „Jen tak. Pro radost naši i pro potěšení lidí, kteří půjdou zrovna okolo,“ shodují se Václav Krupička, Jiří Vašek a Ivo Kratochvíl.
Cílem akce je podle nich dát lidem příležitost zastavit se na chvíli v předvánočním shonu, vychutnat si s láskou připravené pokrmy ve svátečně vyzdobeném centru města nebo se tam třeba sejít s kamarády a blízkými a nad talířem horké polévky si chvíli popovídat.
Letos zájemci budou moci okusit francouzskou cibulačku s krutonky. „K dispozici bude také dýňová polévka a plánujeme i nějakou verzi polévky pro vegany,“ přiblížil Václav Krupička. Lidé se podle trojice kamarádů rozhodně nemusejí nijak ostýchat ke stánku přijít. Pokrmy jsou určeny jak pro potřebné, tak pro jakékoliv kolemjdoucí.
Žďárští nadšenci počítají s přípravou zhruba dvou set až dvě stě padesáti porcí. Pro tu svoji může veřejnost zamířit v neděli od jedenácté hodiny dopolední, přičemž stánek bude stát přímo pod vánočním stromem na náměstí. Lákat bude i nepřehlédnutelný nápis Pojď na polévku. Výdej pokrmů bude potom pokračovat až do vyčerpání zásob.